Vinohs Kwaliteitswijnen

Vinohs is onze eigen online wijnwinkel, hier kan je alle wijnen van Bistro Belge tegen winkelprijzen aankopen om thuis van te genieten!
Hieronder staan de wijnen die wij via Vinohs zelf importeren en je hier in het restaurant kan bestellen, je kan er dus zeker van zijn dat ze de goedkeuring van de sommelier krijgen!

Piëmonte

Mario Marengo

Opgericht in 1899 door de familie Marengo. Wat begonnen is met Marco, rust nu in de handen van Mario. verantwoordelijk voor 6 hectare aan wijngaard waarvan 1,2 hectare Brunate (een van de belangrijkste cru’s in La Morra) en 1 hectare in Bricco delle Viole (een van de belangrijkste cru’s in Barolo dorp). De eerste Barolo botteling van de Brunate was in 1974. De Bricco delle Viole kwam er in 1997. Naast de cru’s is er de Barolo Classico, een blend van de plotten Roncaglie, Serradenari, Boiola en Fossati in La Morra.

Op de Valmaggiora heuvel, een soort amfi theater in Vezza d’Alba (Roero) verbouwen ze dan weer nebbiolo puur voor de productie in hun Nebbiolo d’Alba Valmaggiora. Daarboven produceren ze ook jaarlijks wat zachtere wijnen in de vorm van de Barbera d’Alba Vigna Pugnane en Dolcetto d’Alba. 

Aan Punten geen tekort: De Barolo Classico Scoort jaar na jaar hoog bij de grote namen (2017: Dec 95; RP 93; JS 94); waar de nebbiolo en barbera in 2019 nog elk 92 Punten kregen bij Robert Parker!

De Toevoer is klein dus wees er snel bij!

 • Dolcetto d’Alba 2019
  (uitgeput) 37
 • Barbera d’Alba "Vigna Pugnane" 2019
  (uitgeput) 40
 • Nebbiolo d’Alba "Vigna Valmaggiore" 2019
  (uitgeput) 43
 • Barolo "La Morra" 2017
  (uitgeput) 63
 • Barolo "Bricco Della Viole" 2017
  70
 • Barolo "Brunate" 2017
  81

Toscana

Querceta Di Castellina

De Chianti Classico ligt in een heuvelachtige gebied. Maar Castellina in Chianti, een van de meest centrale steden van de denominatie, is een plaats waar de heuvels echt heel hoog worden.

Jacopo Di Battista en zijn familie, besteden al hun energie aan hun druiven, hun olijfgaarden en de gastvrijheid die wordt geboden in de charmante stenen boerderijen die fungeren als bed&breakfast . De wijngaarden liggen tussen de 420 en 500 meter hoog wat van het rijpen van rode druiven een complexere taak maakt. De wijngaarden genieten voornamelijk van een zuidwestelijke en zuidelijke ligging. Ze telen hier vooral de sangiovese druif, die zij gebruiken voor hun Chianti Classico “L’Aura” (RP 91), en hun van veel lof voorziene Chianti Classico Gran Selezione “Sei” (RP 91). Hiernaast verbouwen zo ook een klein stukje merlot voor hun Podalirio en hun Anniversary supertuscan mix van merlot en sangiovese: Venti (RP 93). Wit maken ze in een Côte de Rhône stijl met Viognier en Rousanne: Livia

 • L’Aura - Chianti Classico DOCG 2019
  40
  100 % sangiovese – 12 maanden grote eiken vaten – 13,5 %

  “Harmonious” weerspiegelt perfect de geest van deze levendige robijnrode wijn. Naast de aroma’s van verse rode en zwarte kersen is er de geur van viooltjes en peper. Medium qua body en toch pittig. De smaak is voorbeeldig voor Sangiovese: dynamisch in structuur waarbij de zuurtegraad en tannine perfect in balans zijn door het rijpe fruit.

 • Sei - Chianti Classico DOCG Gran Selezione 2017
  62
  100 % sangiovese – 18 maanden grote eiken vaten – 14,5 %

  Diep robijn in de kern, de wijn flitst felrood met elke swirl. De aroma’s van rijpende vijgen en kersen met hun zoetheid getemperd door hartige kruiden. Met stevige tannines en complexiteit, eindigend in een lange elegante afdronk.

 • Podalirio - Toscana Merlot IGT 2017
  57
  100 % Merlot – 18 maanden kleine eiken vaten – 14,5 %

  Een intelligente en verfrissende Merlot. Soepel en makkelijk drinkbaar, de tannines voelen actief en stevig aan en houden stevig vast aan het weelderige zwart fruit dat vorm en balans creëert. De zuurgraad is strak en draagt ​​bij aan een gevoel van lichtheid en lift. Een geweldige match voor wild vlees.

 • Livia - Toscana Bianco IGT 2019
  49
  50 % viognier en 50% rousanne – 12 maanden grote eiken vaten – 13,5 %

  De wijn glinstert licht goud met subtiele geuren van witte perzik, abrikoos en rozen. In de mond gaan de Viognier en Roussanne prachtig en weelderig samen. De smaken zijn rijp maar behouden een verfrissende knapperigheid en de tijd die de wijn in tonneau doorbrengt, draagt ​​bij aan subtiele tonen van vanille en amandel.

Mormoraia

Mormoraia was ooit een klooster, nu is het een elegante boerderij, gerund door de familie Passoni. Mormoraia is gelegen in het hart van Toscane, op de heuvels van Chianti, op een panoramische locatie van zeldzame schoonheid, met uitzicht op de torens van San Gimignano. Met 25 hectare aan wijngaarden. De witte variëteiten doen het op de bodem van San Gimignano bijzonder goed, vooral de Vernaccia.

In San Gimignano kunt u terugkijken op een lange traditie Vernaccia. Franca en Giuseppe Passoni bieden twee overtuigende versies: de Sauvis en de Ostrea en een indrukwekkende Vernaccia di San Gimignano Riserva Antalis – gefermenteerd in Franse eiken vaten.

Op het rood vlak heb je de Haurio Chianti Colli Senesi en een riserva daarvan: Trochus. Maar verder experimenteren ze al lang met de syrah druif om naast een instapper (Agrios) drie stevige en kruidige supertuscans te maken met 2 jaar op hout: Neitea voor Sangiovese, Yulus voor Syrah en Mythilus voor een Bordeaux Blend.

 • SAUVIS - Vernaccia di San Gimignano DOCG - 2020
  33
  100% Vernaccia – 4 maanden op inox

 • Ostrea - Vernaccia di San Gimignano DOCG Selezione - 2018
  37
  100% Vernaccia – 12 maanden op inox – Single Vinyard

 • Gaudium - Toscana Rosato - 2020
  34
  Sangiovese, merlot en syrah – 3 maanden op fles – Rosé

 • Haurio - Chianti Colli Senesi DOCG - 2019
  33
  Sangiovese – 12 maanden op grote vaten – Rood

 • Trochus - Chianti Colli Senesi Riserva DOCG - 2016
  40
  Sangiovese – 18 maanden op grote vaten – Rood

 • Agrios - Syrah Rosso Toscana 2016
  36
  Syrah – 12 maanden op grote vaten – Rood

 • Yulus - Syrah Rosso Toscana IGT 2017
  54
  Syrah – 24 maanden op kleine vaten – Rood

 • Neitea - Sangiovese Rosso Toscana IGT 2017
  51
  Sangiovese – 24 maanden op kleine vaten – Rood

 • Mytilus - Rosso Toscana IGT 2015
  51
  Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot – 24 maanden op kleine vaten – Rood